Νέο Keyless Protector – Προστασία από “Relay Attack”

Δυο λόγια για το keyless entry

To Keyless Entry / Start είναι ένα σύστημα προ-εγκατεστημένο στα περισσότερα σύγχρονα και πολυτελή μοντέλα αυτοκινήτου. Είναι ένα σύστημα ηλεκτρονικής κλειδαριάς που ελέγχει την πρόσβαση και επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να μπει στο αυτοκίνητο και να ξεκινήσει χωρίς το παραδοσιακό μηχανικό κλειδί. Το σύστημα περιλαμβάνει ένα ασύρματο κλειδί που τοποθετείται στο μπρελόκ του ιδιοκτήτη, ανοίγει την πόρτα και ξεκινάει το αυτοκίνητο προσφέροντας χαρακτηριστική άνεση.  

Το αυτοκίνητο μεταδίδει ραδιοσήματα σε απόσταση 2 μέτρων περιμετρικά του αυτοκινήτου. Αν το ασύρματο κλειδί είναι μέσα σε αυτή την εμβέλεια τότε ενεργοποιεί το χερούλι της πόρτας και εάν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις

επικοινωνίας (αυτοκινήτου-ασύρματου κλειδιού) το αυτοκίνητο ξεκλειδώνει. Στη συνέχεια το αυτοκίνητο ξεκινάει με την ίδια ευκολία χωρίς την εισαγωγή του παραδοσιακού μηχανικού κλειδιού.

Το σύστημα Keyless Entry / Start έχει μία ευπάθεια την οποία οι κλέφτες εκμεταλλεύονται προκειμένου να ελέγξουν το αυτοκίνητο σας. Χρησιμοποιούν το ίδιο σας το κλειδί, ενώ αυτό είναι μαζί σας και το αυτοκίνητο μένει παρκαρισμένο στο γκαράζ ή στο δρόμο.

Η ευπάθεια του keyless entry στις κλοπές με τη μέθοδο “relay attack”

Στην κλοπή με τη μέθοδο Relay συνήθως συμμετέχουν δύο κλέφτες που χρησιμοποιούν εξειδικευμένο ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Ο πρώτος κλέφτης στέκεται κοντά στο όχημα και χρησιμοποιεί ειδική συσκευή αναμετάδοσης των σημάτων του αυτοκινήτου. Ο δεύτερος κλέφτης στέκεται αρκετά κοντά στο σπίτι, στο γραφείο ή στον οδηγό κρατώντας την δεύτερη συσκευή.

Στη συνέχεια η δεύτερη συσκευή αναμεταδίδει το ληφθέν σήμα στην πρώτη. Το ασύρματο κλειδί που βρίσκεται στο σπίτι, στο γραφείο ή πάνω στον οδηγό λαμβάνει το σήμα και απαντά κανονικά επιτρέποντας έτσι την είσοδο και την εκκίνηση του κινητήρα. Με αυτόν τον τρόπο κλέβουν το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας το ίδιο σας το κλειδί, ενώ είστε μέσα στην οικία, στην εργασία ή κάνετε τα ψώνια σας.

Η αναγκαιότητα προστασίας με το keyless protector

Είναι λοιπόν απαραίτητο ένα σύστημα προστασίας που δε θα αφήνει το αυτοκίνητό σας ευάλωτο σε κλοπές με “relay attacks” διατηρώντας παράλληλα όλα τα πλεονεκτήματα του εργοστασιακού keyless συστήματος.

Επιπλέον η εύκολη εγκατάσταση του και η αυτονομία του το
καθιστά μοναδικό, εφόσον το τεχνολογικά εξελιγμένο τσιπ, έχει τη μορφή κλιπ, το οποίο μπορεί εύκολα και γρήγορα να τοποθετηθεί στην μπαταρία του μπρελόκ, χωρίς να παρεμβαίνει στο ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου.