Pandora Truck μια σειρά σύγχρονων λύσεων για επαγγελματικά οχήματα

Οι μηχανικοί της Pandora συνεχίζουν να αναπτύσσουν μια υπερσύγχρονη πλατφόρμα για φορτηγά και επαγγελματικά οχήματα.

Ένα μοναδικό προϊόν σε μια νέα ενεργειακά αποδοτική πλατφόρμα σχεδιασμένη για 24V, που διακρίνεται για τις απομακρυσμένες ενημερώσεις λογισμικού μέσω της επικοινωνίας 4G, σχεδιασμένο για να κάνει τις μεταφορές φορτηγών αποδοτικές για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και ασφαλείς για τον οδηγό.

Έχουμε εξοπλίσει το Pandora Truck με την πιο προηγμένη βάση εξαρτημάτων:

Μόντεμ 2G/3G/4G (LTE), ενσωματωμένο δέκτη GPS/Glonass υψηλής ευαισθησίας, υπηρεσία LBS, Bluetooth 5.0, LoRa. Επιπλέον, το Pandora Truck διαθέτει αυξημένες δυνατότητες αποθήκευσης δεδομένων τηλεμετρίας ακόμα και σε περίπτωση απώλειας του δικτύου GSM/4G. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εξειδικευμένα οχήματα που διανύουν μεγάλες αποστάσεις σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς δίκτυα GSM. Η χωρητικότητα της μη ευμετάβλητης μνήμης στο Pandora Truck είναι επαρκής για την αποθήκευση εκτεταμένων δεδομένων διαδρομής, καυσίμου, κατάστασης και φορτίου οχήματος για περισσότερα από τρία χρόνια καθημερινής ενεργής λειτουργίας.

Είναι γνωστό ότι τα φορτηγά και τα επαγγελματικά οχήματα έχουν ειδικές απαιτήσεις για την κατασκευή συστημάτων τηλεμετρίας ασφαλείας.

Επί του παρόντος, ο εξοπλισμός αυτός βασίζεται στις δυνατότητες του πρωτοκόλλου μετάδοσης δεδομένων J1939, το οποίο περιέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τον κινητήρα, τα συστήματα ασφαλείας, τα φρένα, τη μετάδοση κ.λπ.

Δυστυχώς, όμως, αυτό το πρωτόκολλο δεν διαθέτει πληροφορίες για τα συστήματα άνεσης του οδηγού και τις μονάδες καμπίνας.

Όσον αφορά την ανάπτυξη ψηφιακών διεπαφών και σύγχρονων μονάδων στα σημερινά μοντέλα φορτηγών Volvo, Scania, Mercedes, διαφέρουν ελάχιστα από τα επιβατικά αυτοκίνητα όσον αφορά τον εξοπλισμό τους και μερικές φορές τα ξεπερνούν κατά πολύ.

Με την πρώτη ματιά, η φαινομενικά τετριμμένη υλοποίηση του ελέγχου του κλειδώματος της πόρτας δεν είναι συχνά δυνατή με μια αναλογική σύνδεση.

Οι μηχανικοί μας έχουν προχωρήσει σημαντικά στη μελέτη των διεπαφών και της επεξεργασίας δεδομένων και ήδη εισάγουν ένα ολόκληρο φάσμα νέων πρωτοκόλλων στα συστήματά μας.

Νέος αισθητήρας στάθμης καυσίμου

 

Υπάρχουν καλά νέα για τους επαγγελματίες που ασχολούνται με τη συντήρηση και τη λειτουργία φορτηγών και επαγγελματικών οχημάτων. Η Pandora ολοκλήρωσε την ανάπτυξη και ξεκίνησε τις προετοιμασίες για την παραγωγή του δικού της αισθητήρα στάθμης καυσίμου. Είναι ένας εξαιρετικά ευαίσθητος, προστατευμένος και ασφαλής έναντι βλάβης αισθητήρας στάθμης, ο οποίος τροφοδοτείται μόνος του και μεταδίδει δεδομένα στάθμης διηλεκτρικού υγρού μέσω σύνδεσης Bluetooth 5.0 στη μονάδα βάσης του Pandora Truck.

Η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει τη παραγωγή αυτών των αισθητήρων στάθμης καυσίμου από τον Απρίλιο του 2022. Υπενθυμίζεται ότι η Pandora κατέχει το διεθνές πιστοποιητικό IATF 16949:2016, το οποίο δίνει στην εταιρεία μας το επίσημο δικαίωμα να παράγει ηλεκτρονικά συστήματα οχημάτων. Φυσικά, ο νέος σφραγισμένος αισθητήρας Pandora DMS-105 marine, ο οποίος τοποθετείται στις πόρτες του φορτηγού για την προστασία του πολύτιμου φορτίου, θα είναι επίσης χρήσιμος κατά την παρακολούθηση. Ο αισθητήρας καταγράφει τη θέση σε σχέση με την απόκριση, την πρόσκρουση και τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του φορτηγού, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την διατήρηση της θερμοκρασίας κατά τη μεταφορά. Όλες οι παράμετροι που καταγράφονται από τον αισθητήρα μπορούν να εξαχθούν σε ξεχωριστό αρχείο καταγραφής σε έναν διακομιστή.

Δύο ενσωματωμένες μπαταρίες διατηρούν τον αισθητήρα σε λειτουργία για περισσότερα από 5 χρόνια, ακόμη και στις χαμηλότερες θερμοκρασίες λειτουργίας.

Η μονάδα βάσης του συστήματος είναι ικανή να συλλέγει δεδομένα από τέσσερις αισθητήρες, να υπολογίζει τον μέσο όρο των τιμών ή να μεταδίδει δεδομένα για μετέπειτα ανάλυση στους διακομιστές, χρησιμοποιώντας πρωτόκολλα EGTS.